fbpx

„Declarații sexiste și instigatoare la discriminare”: Dodon a pierdut un dosar la Consiliul de Egalitate, după un discurs din campania prezidențială

Discursul socialistului Igor Dodon despre „femei fără familie și valori” a fost calificat drept „sexist și instigator la discriminare” de Consiliul de Egalitate. Astfel, Dodon a pierdut un dosar depus împotriva sa, după discursul rostit în campania prezidențială. În acest sens, lui Igor Dodon i s-a recomandat să vină cu scuze publice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi, Platforma pentru Egalitate de Gen, am caştigat dosarul la Consiliul pentru egalitate împotriva lui Dodon, pe discursul lui despre femei fără familie și valori și pe constipația lui verbală veşnică referitor la „valorile tradiționale”, a anunțat pe Facebook una dintre membrele Platformei.

„Consiliul a recomandat lui Igor Dodon să aducă scuze publice pentru declarații sexiste și instigatoare la discriminare”, a mai adăugat membra.

ZUGO amintește că Igor Dodon a atacat-o, de mai multe ori, pe contracandidata sa, Maia Sandu, în campania electorală pentru prezidențiale. Acesta a subliniat că are valori diferite față de cele ale Maiei Sandu.

„Care sunt valorile oponentei mele? Zero valori. Nu cum poți să vorbești de valori, care în viața ei nu a avut familie și nimic nu a avut. Trebuie în suflet lucrul ista să-l simți, trebuie să iubești cetățenii, oamenii, să-i ajuți, nu să umbli ca speriata când se apropie un om de tine să sari ca fripta… Iată diferența între valori”, a declarat anterior Dodon.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button