fbpx

Curtea de Apel Chișinău are președinte interimar. Dorel Musteață: „Am semnat o dispoziție”

Judecătoarea Ana Panov va asigura interimatul funcției de președintă a Curții de Apel Chișinău. Informația a fost confirmată de către președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață, care susține că a semnat o dispoziție în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am semnat o dispoziție prin care Ana Panov a fost desemnată președintă interimară a Curții de Apel Chișinău. Dna Panov va exercita funcția până va fi suplinită funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău”, a spus Musteață pentru Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, în noiembrie 2017, magistrata Ana Panov împreună cu alți judecători, au fost acționați în judecată de către Ministerul Justiției, care solicita încasarea, în ordine de regres, a sumei de aproape 250 de mii de lei. Numele ei figurează în cazul Botezatu contra Republicii Moldova.

În acest dosar, CtEDO a constat că a fost violat dreptul persoanei la judecarea cauzei echitabil și în termeni rezonabili, fiind atestată o întârziere de tocmai 8 ani. Cererea de chemare în judecată, depusă de Ministerul Justiției, a fost respinsă însă de către instanțele de judecată.

Citește și: Sandu a anulat decretul prin care Dodon l-a numit pe Clima la șefia Curții de Apel Chișinău: „CSM a încălcat procedurile”

Pe 28 mai curent, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a anulat decretul ex-președintelui Igor Dodon, prin care magistratul Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button