fbpx

doc | Sandu a anulat decretul prin care Dodon l-a numit pe Clima la șefia Curții de Apel Chișinău: „CSM a încălcat procedurile”

Președinta Maia Sandu a anulat decretul prin care ex-președintele Igor Dodon l-a numit pe Vladislav Clima la șefia Curții de Apel Chișinău, pe motiv că CSM ar fi încălcat procedurile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am anulat astăzi decretul fostului Președinte Igor Dodon prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Consiliul Superior al Magistraturii a încălcat procedurile legale și a admis un conflict de interese inadmisibil atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție.

CSM trebuie să reexamineze decizia luată și să se asigure că următoarele decizii de numire în funcție vor respecta în totalitate prevederile legale, iar persoanele propuse vor întruni criteriile de integritate. Oamenii cer de la judecători să le facă dreptate și să pedepsească hoții. Curățarea sistemului este primul pas spre o justiție independentă și dreaptă”, se arată în mesajul Maiei Sandu, publicat pe pagina de Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button