fbpx

Cum poți verifica termenul de valabilitate al loturilor de vaccin Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson

Termenul de valabilitate al loturilor de vaccin Moderna și Johnson&Johnson poate fi verificat prin intermediul platformelor online, pe când la Pfizer data este notată chiar pe fiole și poate fi verificată și pe internet.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Moderna

Flacoanele de vaccin Moderna pot fi folosite maxim 12 ore după perforare. Valabilitatea lotulurilor de vaccin produse în SUA poate fi verificată AICI. 

Johnson&Johnson

Agenția FDA a autorizat prelungirea termenului de valabilitate a vaccinurilor J&J, de la 3 luni la 4,5. Valabilitatea lotului de vaccin poate fi verificată AICI.

Pfizer BioNTech

Pentru cei care s-au imunizat cu Pfizer BioNTech, termenul de valabilitate este notat pe fiolă. Datele mai pot fi verificate și pe platforma PhilaVax, împreună cu informațiile despre transport.

Pentru a afla mai multe detalii despre valabilitatea, producătorul, transportul, păstrarea și contraindicațiile pentru fiecare tip de vaccin, accesați platforma COVID-19 Vaccine Quick Reference Guide for Healthcare Professionals.

 

Amintim că joi, 16 decembrie, Curtea de Conturi a făcut publice rezultatele unui audit, conform căruia circa 7000 de doze de vaccin cu termen de valabilitate expirat ar fi fost administrate în Republica Moldova. În urma aceluiași audit au fost depistate și alte carențe privind gestionarea procesului de vaccinare.

Ulterior, Ministerul Sănătății a dezmințit constatările raportului de audit, susținând că „respectarea cerințelor privind administrarea vaccinurilor în termen valabil este o prioritate și este monitorizată atât de instituțiile medico-sanitare care realizează vaccinarea, cât și de ANSP”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button