fbpx

Cod roșu de amenințare teroristă în Transnistria. A fost convocat așa-zisul Consiliu de Securitate de la Tiraspol

În Transnistria a fost instituit Cod roșu de amenințare teroristă, în urma ședinței așa-zisului Consiliu de Securitate, convocat de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselsk.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit Tiraspolului, au fost deja înregistrate trei atacuri teroriste.

Principala problemă o reprezintă atacurile asupra instituțiilor statului: clădirea Ministerului Securității, unitatea militară din Pașcani și turnurile centrului de radio și televiziune din Maiaki.

Amintim că luni, 25 aprilie, sediul așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Mai multe clădiri din apropiere s-au ales cu geamurile sparte. Ulterior, așa-numitul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat incidentul, informând că nu au fost înregistrate victime.

Reacția Chișinăului nu s-a lăsat așteptată, instituția publicând un comentariu cu privire la incident. De asemenea, și Ucraina a reacționat la eveniment, susținând că atacul ar fi fost pregătit cu trei zile înainte, iar conducerea de la Tiraspol nu s-a arătat surprinsă de eveniment și ar fi pregătit și un buncăr.

În următoare zi, marți, 26 aprilie, așa-zisul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat alte două explozii produse în regiunea Grigoriopol din Stânga Nistrului.


Citește și: Maia Sandu convoacă în ședință Consiliul Suprem de Securitate în contextul incidentelor din Transnistria

Articole asemănătoare

Back to top button