fbpx

Reacția Ucrainei, după atacul cu grenade de la Tiraspol: „Ar fi fost pregătit cu trei zile în urmă”

Atacul asupra sediului așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol (MGB) ar fi fost pregătit cu trei zile înainte. Conducerea de la Tiraspol nu s-a arătat surprinsă de eveniment și ar fi pregătit și un buncăr, susține Departamentul General de Informații al Ministerului Apărării al Ucrainei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Acest eveniment nu a surprins conducerea PMR (n.red. – regiunii transnitrene). Pe 22 aprilie, Vadym Shmalenko, secretarul Comisiei de Stat pentru Situații de Urgență a Regiunii Transnistrene, a scris o scrisoare președintele raionului Camenca Vladimir Bîcikov. Era vorba de pregătirea urgentă (până la ora 16.00 în aceeași zi) a informațiilor privind disponibilitatea și amplasarea „punctului protejat de apărare civilă al orașului”, indicând: Denumirea obiectului; Adrese de cazare; Tipul structurii de protecție În lipsa unui astfel de articol, s-a pus problema creării lui urgente. Adică, cu trei zile înainte de incident, liderii PMR se pregăteau deja pentru acesta și s-au ocupat de instalarea unui buncăr sigur și confortabil”, transmite Departamentul General de Informații al Ministerului Apărării al Ucrainei.

Mai mult, Departamentul ucrainean menționează că aceasta este o provocare din partea Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) menită de a crea agitație, panică și spirit împotriva Ucrainei.

„Este evident că acest caz este una dintre numeroasele măsuri provocatoare organizate de FSB pentru a insufla panică și spirit anti-ucrainean. Potrivit autorilor, ei ar trebui să justifice războiul de pe teritoriul Ucrainei sau să implice regiunea transnistreană în ostilități. Fie ca teritoriu cu o anumită rezervă de mobilizare, fie ca teritoriu din care trupele ruse pot efectua atacuri asupra teritoriului ucrainean”, mai menționează instituția ucraineană.

De asemenea, FSB va continua o serie de atacuri teroriste provocatoare pe teritoriul regiunii transnistrene, potrivit Departamentul General de Informații al Ministerului Apărării al Ucrainei.

Amintim că luni, 25 aprilie, sediul așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Mai multe clădiri din apropiere s-au ales cu geamurile sparte. Ulterior, așa-numitul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat incidentul, informând că nu au fost înregistrate victime. Reacția Chișinăului nu s-a lăsat așteptată, instituția publicând un comentariu cu privire la incident.

Articole asemănătoare

Back to top button