fbpx

update, foto, video | Exploziile de la Grigoriopol: Turnurile de comunicare din Maiac ar fi fost minate

(update 13:00) Potrivit presei de la Tiraspol, exploziile ar fi fost provocate de minarea celor două turnuri de comunicare din Maiac. Presa transnistreană mai declară că turnurile se află chiar la graniță cu Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială:

Pe rețele de socializare circulă tot mai multe imagini care ar fi prezentat explozii în regiunea Grigoriopol din Stânga Nistrului. În dimineața zilei de marți, 26 aprilie, postul televiziune de la Tiraspol TSV a publicat imagini filmate de un amator, care ar fi fost făcute la Grigoriopol. Ulterior, așa-zisul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat incidentul.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Astfel, așa-zisele autorități de la Tiraspol, susțin că cele două explozii s-au produs la ora 6:40 și la 7:05. La fața locului au intervenit polițiștii și pompierii. Au fost scoase din uz două dintre cele mai puternice antene: una de un Megawatt, iar alta de jumătate de Megawatt. Ambele retransmiteau posturile de radio rusești.

„Conform datelor disponibile la ora 9:00, nu funcționează două cele mai mari antene. Ambele transmiteau posturi de radio din Federația Rusă”, este menționat în declarație.

Potrivit Tiraspolului, victime nu au fost înregistrate.

Foto: PMR
Foto: PMR
Foto: PMR
Foto: Telegram
Foto: Telegram

Amintim că luni, 25 aprilie, sediul așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Mai multe clădiri din apropiere s-au ales cu geamurile sparte. Ulterior, așa-numitul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat incidentul, informând că nu au fost înregistrate victime. Reacția Chișinăului nu s-a lăsat așteptată, instituția publicând un comentariu cu privire la incident. De asemenea, și Ucraina a reacționat la eveniment, susținând că atacul ar fi fost pregătit cu trei zile înainte, iar conducerea de la Tiraspol nu s-a arătat surprinsă de eveniment și ar fi pregătit și un buncăr.

Articole asemănătoare

Back to top button