fbpx

Ciocoi: „Ne așteptăm la un val nou de infectări. Am putea fi nevoiți să revenim la restricții mai dure”

Autoritățile de la Chișinău se așteaptă la un nou val de infectări cu coronavirus, drept urmare a sărbătorilor de iarnă. Totodată, am putea reveni la restricții mai dure, în cazul în care numărul infectărilor va fi unul mare, a anunțat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ne așteptăm la un val nou de infectări, reieșind din considerentul că a fost vacanță de iarnă și au venit foarte mulți concetățeni din afară ca să sărbătorească alături de cei dragi. Nu excludem posibilitatea ca valul de infectări să se extindă în următoarele 10-14 zile, luând în considerație perioada de incubare a virusului. Monitorizăm cu atenție cifrele din fiecare zi ale noilor infectări. În cazul în care se va constata o explozie a noilor infectări, vom fi nevoiți să revenim la anumite restricții mai dure”, a declarat Ciocoi.

Prezent în fața jurnaliștilor, Ciocoi a fost întrebat dacă Republica Moldova este pregătită să facă față unui nou vale de infectări cu COVID-19. Premierul a precizat că „există rezerve” care vor permite sistemului medical să facă față.

„În perioada vacanței de iarnă, s-a diminuat considerabil numărul de infectări zilnice. Acum atestăm o ușoară creștere a numărului de cazuri. Judecând după cifre, sper să atingem un plafon de sub 1.000 de cazuri pe zi, în care sistemul nostru de sănătate rezistă. Există rezerve, s-au eliberat mai multe locuri în spitalele atât din municipiul Chișinău, cât și din centrele raionale. Există această rezervă spitalicească, care ne va permite să facem față unui eventual nou val de infectări”, a mai spus premierul interimar.

„Sunt sigur că vom face față”, a conchis Ciocoi,

Precizăm că, la 14 ianuarie, laboratoarele au depistat 741 de infectări noi, iar 18 persoane au decedat din cauza virusului.

Momentan, în Republica Moldova, peste 150 de mii de persoane s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button