fbpx

Câți cetățeni vor fi imunizați în prima etapă a vacinării anti-COVID-19 și care e capacitatea Republicii Moldova de stocare a vaccinurilor?

Ministerul Sănătății a anunțat că primele doze de vaccin anti-COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Tot în acea perioadă ar urma să înceapă prima etapă de imunizare a cetățenilor Republicii Moldova. Câți dintre aceștia vor beneficia, însă, de primele doze?

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit secretarei de stat a Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, în prima etapă vor putea fi imunizate peste 140.000 de persoane. Demnitara a menționat că pentru a deveni imună la noul coronavirus, unei persoane trebuie să-i fie administrate două doze de vaccin.

Declarațiile au fost făcute marți seara, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Sunt vaccinurile care au fost declarate acum ca furnizare, dar așteptăm vaccinuri pentru 20% din populația țării, ceea ce reprezintă 700.000 de persoane. E o contribuție enormă, aceste vaccinuri vin gratuite”, a declarat ea.

Capacitate limitată de stocare

Potrivit Tatianei Zatîc, la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) pot fi stocate peste 100.000 de doze, dar la necesitate vor fi conectate și instituțiile medico-sanitare publice din Chișinău. „Avem posibilitatea de a stoca încă peste 600.000 de doze”, a menționat ea.

Amintim că potrivit planului de vaccinare elaborat de către Ministerul Sănătății, primii vor fi imunizați medicii din prima linie de luptă cu pandemia, iar pentru a stopa răspândirea virusului este necesară imunizarea a cel puțin 70% din populația republicii.

Vaccinuri Pfizer și Astra Zeneca

Republica Moldova va primi primele doze de vaccin anti-COVID-19 la mijlocul lunii prin intermediul platformei COVAX, care oferă țării noastre 24.570 de doze de vaccin Pfizer și 264.000 de doze de vaccin Astra Zeneca.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button