fbpx

Ministerul Sănătății anunță că la mijlocul lunii februarie începe campania de vaccinare anti-COVID-19

La mijlocul lunii februarie în Republica Moldova s-ar putea începe prima etapă de imunizare împotriva infecției COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit planului de vaccinare elaborat de către Ministerul Sănătății, primii vor fi imunizați medicii din prima linie de luptă cu pandemia. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, spune că, pentru a stopa răspândirea virusului, este necesară imunizarea a cel puțin 70% din populația țării.

Republica Moldova va primi primele doze de vaccin anti-COVID-19 la mijlocul lunii prin intermediul platformei COVAX, care oferă țării noastre 24.570 de doze de vaccin Pfizer și 264.000 doze de vaccin Astra Zeneca. Vaccinul va fi repartizat tuturor instituțiilor medicale din țară pentru imunizarea medicilor și personalului medical.

„Vaccinul vine din start în condiții de lanț frig, ulterior va fi dislocat în frigiderele de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, apoi este transportat în instituțiile medicale în containere cu gheță uscată care asigură temperatura de -70 de grade.

Vaccinul Pfizer de la momentul deschiderii poate fi păstrat la temperatura de +2 – 8 grade timp de 5 zile. Sunt niște condiții dure și asta impune organizarea unui proces foarte riguros, va trebui să fim extrem de disciplinați, ca la armată”, a declarat secretarul de stat de la ministerul Sănătății, Tatiana Zatîc la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button