fbpx

Cât se cheltuie pentru tratamentul virusului COVID-19 acasă?

Cum am menționat în articolul anterior, virusul COVID-19 nu ține cont de vârstă, sex, funcții, numărul de fani sau zerourile din conturi. Mai mult, el poate să atace atunci când nu te aștepți, chiar dacă ți se pare că te protejezi. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După ce am urmat tratamentul timp de două săptămâni la domiciliu, mă simt mai bine și am fost declarată oficial vindecată, am decis să povestesc cât se cheltuie pentru tratamentul virusului COVID-19 acasă și ce urmări mi-ar fi lăsat boala.

La primele simptome, atunci când s-a ridicat febra mai sus de 37,7, am apelat 112. Doctorii nu au urcat, m-au consultat prin telefon, mi-au recomandat să administrez paracetamol și să contactez dimineața medicul de familie.

Care a fost prețul tratamentui?

Deoarece doctorul meu e în concediu, m-a consultat o altă persoană ca îl înlocuiește. Conform prescripțiilor, am mers la farmacie după vitamina C, un preparat antiviral, soluție fiziologică pentru gât și nas, Cardiomagnil și Furasol pentru clătit gâtul. Pe toate am plătit 430 de lei, în preț fiind incluse și două termometre – unul cu mercur și altul electronic. Și dacă tot am pomenit de ele, recomand să încercați să le folosiți pe cele clasice, precizia lor e mai mare.

Nu am menționat intenționat denumirea preparatului antiviral. Acesta trebuie administrat la indicația medicului, în dependență de simptomele care reflectă că ar putea exista COVID-19 și caracteristicile individuale ale organismului.

Peste două zile am făcut testul pentru identificarea virusului COVID-19 la un centru privat. Investigația a costat 800 de lei. Peste o săptămâna mi s-a prescris un antibiotic care m-a costat 274 de lei. Totuși, am folosit doar o pastilă, am avut intoleranță și am întrerupt cursul, fiind nevoită să iau alte două preparate – Omeprazole îl aveam acasă, iar pentru Kreon am dat 55 de lei.

După ce am finalizat tratamentul pentru COVID-19 și nu mai aveam febră, medicul de familie a spus că nu este nevoie de nici o investigație mai mult. Totuși, am mers la un centru privat și am verificat plămânii, costul radiografiei fiind de 400 de lei.

În total, tratamentul virusului COVID-19 acasă m-a costat 1959 de lei. Aici nu se include costul preparatelor Paracetamol și Omperazole, pe care le aveam deja în lădița cu medicamente.

Urmările costă!

Era bine să se finalizeze povestea aici, însă am făcut o consultație la neurolog și în urma unei rezonanțe s-a stabilit că, indiferent de forma ușoara, cel mai probabil boala a afectat vasele sangvine, iar acum urmează un alt tratament, care costă aproape dublu celui pentru COVID-19. Aceasta, însă, este o altă poveste.

Aveți grijă de sănătate și rămâneți optimiști, indiferent de ce s-ar întâmpla! Nici un COVID-19 nu trebuie să ne fure dragostea pentru viață.

CITEȘTE ȘI:

Din prima sursă! Care sunt primele simptome de COVID-19 și cum decurge tratamentul la domiciliu?

Articole asemănătoare

Back to top button