fbpx

Case rămase fără acoperișuri și sute de hectare de culturi agricole compromise. Și în această săptămână ploile au făcut ravagii în țară

Mai multe localități de la nordul țării au suferit din cauza furtunii care s-a produs la începutul săptămânii. Este vorba despre zone din raionul Fălești, Soroca, Criuleni, Telenești, Călărași, Bălți, Glodeni, Râșcani, Sângerei, Ungheni, Dubăsari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În satele Pruteni, Pârlița, Risipeni și Popovca din Fălești, vântul, aversele și grindina au afectat peste 400 de hectare de culturi agricole, iar în satul Răuțel – 500 ha de floarea soarelui. Mai multe pagube cauzate de condiții meteorologice nefavorabile au fost raportate în localitățile Sinești, Măgurele, Coșeni, Țighira și Condrătești din raionul Ungheni. Acolo au fost smulse și deteriorate peste 100 foi de ardezie de pe acoperișurile gospodăriilor și instituțiilor publice și au fost afectate peste 1000 de hectare de culturi agricole: grâu, porumb, floarea soarelui, viță de vie, lucernă.

De asemenea pagube semnificative în sectorul agricol au fost raportate la Dubăsari și Călărași. Conform datelor prezentate de Comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale, precipitațiile au afectat aproape 1000 de hectare de culturi agricole la Dubăsari și aproape 300 – la Călărași.

De menționat este că, potrivit meteorologilor, în următoarele zile la nordul și centrul țării ploile vor continua. Conform prognozelor, la sudul Republicii Moldova se prevăd ploi doar miercuri.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button