fbpx

Când va avea loc prima ședință de judecată Spînu vs Ceban: „Va trebui sa răspundă pentru toate minciunile”

Vicepremierul Andrei Spînu anunță luni, 16 ianuarie, că adresarea sa în judecată împotriva edilului de Chișinău, Ion Ceban, a fost pusă pe rol, iar prima ședință urmează să fie organizată în luna martie. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a anunțat în luna noiembrie că îl va acționa în judecată, după ce primarul l-a acuzat că împreună cu mai mulți factori de decizie ai Moldovagaz „delapidează statul de milioane de dolari”, iar dacă face publice aceste date ar putea „păți ceva”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Prieteni, vă informez că adresarea mea în judecată împotriva Primarului General al mun. Chișinău, Ion Ceban, a fost pusă pe rol. Prima ședință de judecată va avea loc pe data de 28 martie 2023. Acest personaj va trebui sa răspundă pentru toate minciunile aruncate împotriva mea. Mergem înainte”, a scris Andrei Spînu pe rețelele de socializare.

Anterior, Andrei Spînu declarase că, „scopul invențiilor lui Ceban este doar de a dezbina societatea și de a slăbi încrederea cetățenilor în guvernare”.

„Minciunile sale servesc intereselor străine țării noastre. I-am solicitat:

Dezmințirea publică, în termen de 5 zile de la data examinării cererii prealabile, a informațiilor răspândite la data de 02.11.2022 la talk-showul „Secretele Puterii” de la Jurnal TV de la ora 20:00, moderată de Alex Cozer, și a informațiilor răspândite la data de 03.11.2022 pe pagina sa oficială de Facebook, care mă vizează. Achitarea și compensare, în calitate de prejudiciu moral, a sumei de 1 leu și măturarea, în interes public, a Primăriei mun. Chișinău timp de un an, începând cu data de 28.11.2022”, se arată în mesajul lui Spînu.

Amintim că Ion Ceban declarase în cadrul unei emisiuni TV că Andrei Spînu, Vadim Ceban și persoane afiliate Gazprom au înțelegeri prin care „fură pe toți”.

„Eu cred că Spînu, împreună cu Ceban (n.r: Vadim Ceban, șeful Moldovagaz) și anumiți factori de la Gazprom au înțelegeri. Mai mult decât atât, ne fură pe noi toți, nu doar locuitorii municipiului, dar și ai țării. (…)”, a declarat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Articole asemănătoare

Back to top button