fbpx

Acuzații și chemări în judecată între Spînu și Ceban: Va mătura Primăria timp de un an după pierderea procesului

Tensiuni tot mai mari între Andrei Spînu și Ion Ceban. Vicepremierul anunță că îl dă în judecată pe primarul capitalei, după ce edilul l-a acuzat că împreună cu mai mulți factori de decizie ai Moldovagaz „delapidează statul de milioane de dolari”, iar dacă face publice aceste date ar putea „păți ceva”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„ANRE-ul este o jucărie a Guvernului. Prețul la gaz a scăzut. Este 800 de dolari. De ce nu a scăzut tariful? Vă spun în premieră, eu cred că Spînu și domnul Vadim Ceban împreună cu anumiți factori de decizie de la Gazprom au o înțelegere. Ne fură pe mine, pe dumneavoastră și pe toți cetățenii Chișinăului. Avem dovada. Am fost amenințat că dacă fac publice aceste date voi păți ceva. Datele astea nu sunt doar la mine. Vreau să înțelegeți că s-a făcut gălăgie. Noi n-am avut nevoie de un surplus de gaz, nu am avut un deficit și nu am avut probleme de presiune. Suntem delapidați de milioane de dolari de o guvernare coruptă”, a declarat primarul de Chișinău în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

În replică, Andrei Spînu anunță că îl dă judecată pe Ion Ceban pentru „minciunile grave spuse deliberant”.

„Minciunile halucinante aruncate de primarul Ceban în adresa mea confirmă că pe Ceban îl doare-n cot de problemele orașului și că unicul lui scop este să servească interesele unui stat autoritar. Tot ce vrea el este să provoace neîncredere, haos și dezbinare între cetățenii Republicii Moldova, chiar dacă asta înseamnă să-și trădeze propria țară.

După dezvăluirile din ultimele zile precum că Ceban, alături de Șor, Dodon și alți corupți, primește finanțare și are legături cu serviciile secrete rusești, primarul își dă arama pe față și redevine politicianul agresiv și mincinos de odinioară. Problemele Chișinăului sunt lăsate deoparte, iar primarul revine la ocupația lui preferată – să mintă cu nerușinare.

Îl dau în judecată pe Ceban pentru minciunile grave spuse deliberat, cu intenția de a destabiliza situația în țară. Cererea de chemare în judecată se pregătește deja, iar Primarul va fi obligat să măture Primăria timp de 1 an după pierderea procesului. Va face astfel, în sfârșit, un lucru bun pentru oraș, fără ca asta să aibă un interes politic ascuns”, a scris Spînu pe rețelele de socializare.

În cadrul aceleași emisiuni, Ceban a anunțat că își va da întâlnire în sala de judecată cu mai mulți membri ai guvernării. Este vorba de premierul Natalia Gvarilița și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Ceban cere dezmințiri publice după ce Gavrilița a spus în cadrul unei conferințe de presă că Mișcarea Alternativa Națională (MAN) este în lista sancțiunilor SUA. Ion Ceban a calificat declarațiile drept un fals și spune că reprezentanții guvernării intenționat au lansat informații eronate în spațiul public pentru a știrbi din imaginea viitorului partid MAN.

„În urma declarațiilor vădit tendențioase și false ale Nataliei Gavrilița și Sergiu Litivnenco i-am somat să vină cu dezmințiri sau ne vom întâlni în instanța de judecată. Vă asigur că ei vor mătura Piața Marii Adunări Naționale pentru că ceea ce au spus public este un fals. Au fost peste 400 de titluri de știri care au prezentat informație manipulatorie în adresa mea și a Mișcării Alternativa Națională. Pe lângă faptul că-i acționez în judecată pe Natalia Gavrilița și Sergiu Litivinenco, sunt somate și instituțiile de presă să vină cu dezmințiri. Ne-am adresat deja Consiliului Audiovizualului și Procuraturii”, a declarat Ceban în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

„Pe lista persoanelor sancționate sunt menționați și cei care au beneficiat de ajutor financiar ilegal în timpul campaniei electorale, ajutor care fură votul veridic al cetățenilor, Igor Dodon și Mișcarea Anternativa Națională”, a spus premierul Natalia Gavrilița în timpul conferinței de presă susținute la 26 octombrie.

Primarul capitalei spune că declarația prim-ministrei este eronată, iar din acest motiv premierul și ministrul Sergiu Litvinenco au fost acționați în judecată. Dacă instanța îi va da câștig de cauză, Ceban cere drept despăgubiri ca Natalia Gavrilița și Sergiu Litivenco să măture Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

 

Articole asemănătoare

Back to top button