fbpx

Bilanțul campaniei de vaccinare COVID-19 în capitală: 70% din populația Chișinăului este imunizată

Primăria municipiului Chișinău a suspendat activitatea a trei proiecte de vaccinare destinate locuitorilor capitalei. Potrivit șefului Direcției generale de asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gîlcă, în cadrul cadrul Centrului municipal de vaccinare și a punctelor mobile au fost imunizate 70% din populație. Declarația a fost făcută joi, 31 martie, în cadrul unei ceremonii de totalizare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Datorită acestor proiecte, autoritățile locale au vaccinat peste 50 la sută din locuitorii orașului, cumulativ am atins cifra de 70 la sută din populația orașului necesară imunității colective, pentru că am avut cetățeni care s-au vaccinat și peste hotare”, a menționat Gîlcă.

Potrivit edilului capitalei, Ion Ceban, circa 76.000 de persoane s-au vaccinat la Centrul municipal de vaccinare, iar în cele două puncte mobile de vaccinare – troleibuzul și autobuzul au ales să se imunizeze 44.000 de persoane.

Municipalitatea anunță că investițiile capitalei în cadrul celor trei proiecte de vaccinare se ridică la 1.465.000 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button