fbpx

„Atacurile socialiștilor și ale lui Șor la adresa lui Michalko, o diversiune”: Peste 90 de asociații se declară solidare cu Ambasadorul UE

„Atacurile” în adresa șefului Delegației Uniunii Europene (UE) la Chișinău, Peter Michalko, dar și a altor ambasadori sunt „o diversiune”. Este poiziția a zeci de asociații care fac parte din Platforma Națională a Societății Civile din Parteneriatul Estic. În acest sens, a fost adoptată o declarație semnatarii căreia și-au exprimat solidaritatea în raport cu Ambasadorul UE. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cele două partide îi reproșează diplomatului european diverse luări de poziție pe care acesta le-a avut și invocă o așa-zisă încălcare de către acesta a „suveranității” țării. În realitate, este vorba de o diversiune: atât partidul ȘOR cât și PSRM par mai degrabă preocupați să-și asigure ei o putere suverană de a controla instituțiile statului, în pofida faptului că au pierdut sprijinul electoratului” se arată în declarație.

ZUGO amintește că Peter Michalko s-a arătat îngrijorat că „persoane care au luat parte la frauda bancară sunt implicate în negocierile cu privire la formarea unui nou Guvern”.

Drept urmare, socialiștii au afirmat că reprezentantul UE a admis „o intervenție gravă în treburile unui stat suveran”. Totodată, Partidul Șor l-a acuzat pe Michalko că vrea ca „deciziile suverane ale țării să fie luate în biroul lui”.

Semnatarii susțin că Michalko făcut declarațiile de pe poziția parteneriatului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

În schimb, „suveranitatea” este preocuparea preferată a politicienilor avizi de putere, care nu vor ca abuzurile lor să fie sancționate sau criticate de nimeni, fie din interiorul țării, fie din exterior, și care vor astfel să semene frica și neîncrederea printre cetățeni”, punctează asociațiile.

De menționat este faptul că mai multe state europene, de asemenea, au respins „atacurile” politicienilor de la Chișinău la adresa lui Michalko.

Citește și: „Atacurile” PSRM și ale lui Șor la adresa lui Michalko, respinse de ambasadorii UE. Statele care au semnat Declarația

Declarația integrală poate fi văzută aici.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button