fbpx

Ar putea fi amânat BAC-ul? Cum se vor desfășura examenele de absolvire dacă cazurile de COVID vor crește

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că, în cazul creșterii cazurilor de COVID, se va recurge la modalități diverse pentru a asigura desfășurarea examenelor de bacalaureat, inclusiv deplasarea perioadei de desfășurare cu 10-20 de zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, dacă numărul cazurilor de coronavirus va fi în creștere, perioada susținerii examenelor ar putea fi extinsă.

Potrivit autorităților, circa 33.313 elevi din clasele primare vor susține anul acesta testarea națională, iar perioada desfășurării testării naționale în învățământul primar este 12-20 mai.

Examenele de absolvire a gimnaziului vor fi susținute de circa 29.765 de elevi în perioada de 3-14 iunie.

La examenul național de bacalaureat (4-22 iunie) pentru anul școlar 2020-2021 sunt înscriși 16.773 de candidați. De asemenea, urmează a fi acordată nota 10 (zece) din oficiu la limba străină pentru 1298 de elevi.

Elevii care în ziua probei de examen vor fi în carantină sau izolare din motive de sănătate sau alte motive întemeiate, vor susține BAC-ul în cadrul unei sesiuni speciale, în perioada 23-25, 28 iunie.

MECC examinează și scenarii ce presupun deplasarea perioadei de desfășurare a examenului național de bacalaureat. Perioada poate fi deplasată cu 10-20 de zile cu încadrarea în termenele de admitere în instituțiile de învățământ superior din țară și cele de peste hotare.

Dacă perioada de desfășurare a examenului de bacalaureat nu va putea fi deplasată, ministerul va propune și alte scenarii mixte.

Articole asemănătoare

Back to top button