fbpx

Aproape 30.000 de lei pentru vizita oficială la Kiev. Cheltuielile Președinției nu includ costurile pentru transport

Vizita oficială a delegației Președinției moldovenești la Kiev, condusă de Maia Sandu, a costat 28.900 de lei. Această sumă include diurna și cazarea celor șapte membri ai delegației din partea instituliei, nu și cheltuielile pentru transport și diurnele și cazarea altor membri ai delegației Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informația privind cheltuielile deplasării au fost publicate pe site-ul Președinției.

Contactată de redacția ZUGO, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță, a precizat că cheltuielile pentru transport au fost suportate de Serviciul Pază și Protecție de Stat (SPPS). Totodată, costurile sunt relevante pentru cei șapte membri ai delegației din partea Președinției Republicii Moldova (indicați în tabelul de mai jos).

Foto: presedinte.md

Potrivit Sorinei Ștefârță, cheltuielile erau mai mari dacă delegația ar fi ales să ajungă în capitala Ucrainei pe calea aerului, în loc de transportul rutier.

Amintim că delegația oficială din Republica Moldova a pornit la drum pe 11 ianuarie (luni) și s-a întors a doua zi, pe 12 ianuarie (marți). Potrivit Sorinei Ștefârță, cazarea la hotel a fost achitată pentru o singură zi.

Vezi și: video | Pe Telegram au apărut imagini precum că șefa statului ar fi mers cu mai multe mașini la Kiev. Explicația Maiei Sandu

Precizăm că, pe lângă cei șapte membri ai delegației din partea Președinției, din delegația oficială au mai făcut parte și ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Dumitru Socolan, dar și șeful interimar al SPPS, Vasile Popa.

Citește și: Lista persoanelor care o vor însoți pe Maia Sandu în cadrul vizitei oficiale la Kiev

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button