fbpx

video | Pe Telegram au apărut imagini precum că șefa statului ar fi mers cu mai multe mașini la Kiev. Explicația Maiei Sandu

Oficial, delegația Republicii Moldova, în frunte cu Maia Sandu, a plecat la Kiev cu două microbuze. În spațiul public, însă, au apărut imagini precum că oficialii ar fi mers cu 10 vehicule în țara vecină.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițial secvența a fost publicată pe canale de Telegram, iar ulterior – preluată de mai multe portaluri de știri. Ca urmare, Președenția a infirmat informația, menționând că în filmuleț nu sunt surprinse mașinile cu echipa șefei statului.

În același timp, în cadrul unei conferințe de presă, Sandu a punctat că pentru a merge la Kiev cu avionul erau necesare mai multe escale, iar zboruri directe actualmente nu se efectuează. Așadar, potrivit ei, deplasarea cu microbuzele ar fi fost cea mai ieftină și mai scurtă modalitate de a ajunge în capitala țării vecine.

Pe teritoriul Ucrainei delegația a fost însoțită de mai multe vehicule, potrivit președintei. Escorta a fost asigurată de serviciile de securitate din țara vecină, iar Sandu afirmă că acest fapt nu a depins de opțiunile pe care le-a avut echipa.

Conform unui documente publicat pe site-ul oficial al Președinției, vizita oficială la Kiev a costat 29.000 de lei. În document, însă, nu este menționat prețul transportului, ci doar diurnele și cazarea.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button