fbpx

Anastasia Nichita, desemnată sportiva anului din Chișinău

Luptătoarea Anastasia Nichita, în vârstă de 23 de ani, a fost desemnată sportiva anului din municipiul Chișinău, în cadrul „Galei Vedetelor Sportive 2022”. Cu un mesaj de apreciere au venit și colegii sportivei, de la Poliția de Frontieră, care au felicitat-o pentru meritele obținute.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tânăra activează în cadrul Poliției de Frontieră, iar colegii sportivei i-au adresat un mesaj de felicitare cu această ocazie.

Dragă Anastasia, ai fost formidabilă pe tot parcursul anului 2022, în orice competiție te-ai impus frumos și ai reușit de fiecare dată să prezinți cu destoinicie Republica Moldova, dar și Poliția de Frontieră în particular. Pe bune merite ai obținut acest titlu și cu certitudine, nu va fi ultima ta apreciere”, i-au transmis colegii.

Anastasia Nichita este o luptătoare din Republica Moldova în stil lupte libere. A câștigat medalia de aur la proba feminină 59 kg la Campionatul European de Lupte din 2020, desfășurat la Roma. În același an, a luat aurul la aceeași probă la 2020 Individual Wrestling World Cup, competiție organizată în locul Campionatului Mondial.

Nichita a mai  obținut titlul de cea mai bună sportivă a anului din Republica Moldova în anii 2019 și 2020.

În 2021, Anastasia Nichita a concurat pentru prima dată la Jocurile Olimpice. În acest an, Anastasia Nichita (59 kg) a devenit campioană europeană. În finala de la Budapesta, eleva lui Tudor Cîrlan a dispus cu 4-1 de poloneza Jowita Maria Wrzesien.

La 15 septembrie, luptătoarea Anastasia Nichita a devenit în premieră campioană mondială! Eleva lui Tudor Cîrlan a obținut patru victorii la Belgrad în categoria de greutate 59 kg, cu canadianca Laurence Beauregard, chinezoaica Qi Zhang, japoneza Sakura Motoki și norvegianca Grace Bullen.

Articole asemănătoare

Back to top button