fbpx

Ambasada SUA ajută Procuratura Generală să facă dreptate – a donat un echipament de investigație de peste un milion de lei

Ambasada Statelor Unite ale Americii a donat marți Procuraturii Republicii Moldova un set de programe soft, specializate pentru investigații și echipament IT, în valoare de peste un milion de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul ceremoniei de donație, Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a mulțumit Guvernul SUA pentru susținerea acordată și a dat asigurări că programele soft și echipamentul vor spori considerabil capacitățile investigative și analitice ale procurorilor moldoveni la prevenirea, detectarea și instrumentarea unor „dosare de rezonanță”. Prin acest lucru, Robu s-a referit la fraudele bancare, atacurile cibernetice, traficul de persoane, traficul de droguri, dar și alte categorii de infracțiuni transfrontaliere.

„Donaţia, oferită cu multă generozitate de colegii americani, este una extrem de binevenită şi aşteptată nu doar de Corpul de procurori, ci de întreaga societate, care aşteaptă răspuns la multe întrebări”, a declarat Procurorul General interimar.

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan a reiterat angajamentul Guvernului SUA pentru susţinerea continuă a eforturilor Republicii Moldova de a combate crima organizată şi şi-a exprimat satisfacţia privind cooperarea dintre Ambasadă şi Procuratura Republicii Moldova.

Donaţia este parte componentă a susţinerii continue, oferite de Guvernul SUA Republicii Moldova în domeniul reformării justiţiei şi organelor de drept.

Articole asemănătoare

Back to top button