fbpx

Alaiba îi răspunde lui Platon în cazul Moldasig: „Este foarte, foarte straniu că v-ați simțit vizat”

Dumitru Alaiba i-a răspuns omului de afaceri Veaceslav Platon, care l-a acuzat că face jocul lui Vlad Plahotniuc prin sesizarea depusă procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind un presupus atac raider la compania Moldasig.

Este foarte, foarte straniu că v-ați simțit vizat de demersul meu de ieri la Procuratură. Eu nu am menționat numele dumneavoastră și nici măcar nu am făcut vreo aluzie la implicarea dumneavoastră. Eu doar am sesizat autoritățile vizavi faptul că o companie care deținea 4,99% din acțiunile Moldasig a ajuns să controleze 65% din acțiuni urmare a unei încheieri de judecată foarte dubioase, în opinia mea. Unicul nume menționat de mine era al judecătoarei Olesea Țurcan”, a scris deputatul PAS.

Prima dată am auzit numele domniei voastre prin 2011, când decurgeau atacurile raider la câteva bănci comerciale, printre care MAIB. Nu ne-am văzut niciodată. Absolut improbabil să fi stat în același local vreodată. Iar dacă tot căutați informații compromițătoare despre mine, vă rog să vă verificați sursele. În 5 ani trollii lui Plahotniuc au umflat suficiente falsuri despre mine, doar pentru că nu le plăcea ce spun despre șeful lor. Unele au ajuns atât de mari, încât să mă definească în spațiul public. Falsurile umflate de Plahotniuc, preluate pe scurt de Dodon, văd că le preluați acum și dumneavoastră”, a mai scris parlamentarul.

În legătură cu afirmațiile lui Platon, că l-a văzut pe Alaiba beat și „afumat” într-un local din capitală, deputatul afirmă că este posibil că a fost văzut în stare de ebrietate (uneori mai avansată) în localurile din Chișinău, și ar mai putea fi văzut.

Cui nu i se întâmplă? Ne place viața, nu? Abia aștept să treacă pandemia să pot ieși la bere în voie din nou. Însă eu nu consum marijuana, sau droguri. Verificați-vă sursele și nu credeți invențiilor pe loc gol. Când vă referiți la mine, limitați-vă la „bețiv” și nu veți spune minciuni”, a adăugat Alaiba.

Spuneți că prin acțiunea mea de ieri îl ajut pe Plahotniuc. Un alt fals. Nu sunteți primul care încercați să mă puneți în buzunarul lui Plahotniuc. Și Dodon a încercat același lucru în ultimul timp. Ani de zile am fost cunoscut ca unul din cei care se opune regimului lui Plahotniuc. Eu nu sunt și nu am fost nici de partea lui Plahotniuc, nici de partea domniei voastre. Nu există doar aceste două opțiuni. Eu doar încerc să-mi fac munca pe cât de bine pot. Când greșesc – recunosc și îmi cer scuze, că nu-s prea mândru. Fiind sesizat, am considerat acea hotărâre de judecată emisă de judecătoarea Olesea Țurcan drept una ilegală și din acest motiv m-am adresat nu doar Procuraturii generale, ci și Consiliului Superior al Magistraturii pentru disciplinarea judecătoarei”, a conchis deputatul PAS.

Amintim că omul de afaceri Veaceslav Platon a comentat adresarea deputatului Dumitru Alaiba către procurorul general, în care i-a cerut să investigheze o presupusă tentativă de atac raider a companiei Moldasig. Într-o postare pe Facebook, omul de afaceri pune la îndoială credibilitatea parlamentarului PAS și afirmă că, de fapt, ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, s-ar face vinovat de furtul companiei prin falsificarea actelor pentru anularea acțiunilor proprietarilor.

Vezi și: Comisia Națională a Pieței Financiare preia administrarea „MOLDASIG” din cauza mai multor presupuse nereguli

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button