fbpx

Comisia Națională a Pieței Financiare preia administrarea „Moldasig” din cauza mai multor presupuse nereguli

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a anunțat că preia conducerea companiei de asigurări Moldasig, în urma autosesizărilor pe presupusele nereguli ce țin de buna guvernare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

CNPF informează că s-a autosesizat de neregulile și practicile contrare cerințelor de guvernanță corporativă în cadrul companiei „Moldasig” SA care, începând cu 9 noiembrie, este gestionată, potrivit încheierii judecătorești din 6 noiembrie, de două entități de audit.

Astfel, constatând că persoanele delegate de „CONFIDENTIAL-AUDIT” SRL și „ALTIMEEA” SRL nu întrunesc rigorile stabilite de autoritatea de supraveghere, mai mult, acestea ignoră Ordonanța CNPF nr. 53/6 – O din 10.11.2020, regulatorul (CNPF).

Întru prevenirea deteriorării siguranței financiare și dezintegrării activelor, precum și neadmiterii neplăților către asigurații MOLDASIG SA, a decis „Instituirea administrării speciale provizorie a Moldasig, până la executarea pct. 1 din Ordonanța CNPF nr. 53/6 – O din 10.11.2020, cu numirea unui administrator special”, notează CNPF.

Amintim că, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, acuză un atac raider la compania Moldasig. Parlamentarul a expediat o sesizare procurorului general, Alexandr Soitanoglo, în care îi cere sancționarea disciplinară a unui judecător, investigarea acțiunilor Comisiei Naționale a Pieței Financiare și a altor instituții pe acest caz.

Articole asemănătoare

Back to top button