fbpx

Platon îl acuză pe Alaiba că-l apără pe Plahotniuc, după ce deputatul i s-a adresat lui Stoianoglo despre Moldasig

Veaceslav Platon a comentat adresarea deputatului Dumitru Alaiba către procurorul general, în care i-a cerut să investigheze o presupusă tentativă de atac raider a companiei Moldasig. Într-o postare pe Facebook, omul de afaceri pune la îndoială credibilitatea parlamentarului PAS și afirmă că, de fapt, ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, s-ar face vinovat de furtul companiei prin falsificarea actelor pentru anularea acțiunilor proprietarilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Sunt gata să vă întâlnesc personal și să vă explic toate detaliile acestei infracțiuni comise de comunitatea criminală a lui Plahotniuc”, a scris Platon, menționând că știe că Alaiba va evita întâlnirea cu el și că va arăta societății „cât de iresponsabil și criminal” este comportamentul deputatului.

Potrivit omului de afaceri, ultima sa întâlnire cu Dumitru Alaiba a fost când cel din urmă era beat și „afumat” într-un local din Chișinău, acuzând-ul pe deputat de consum excesiv de alcool și droguri.

Platon mai afirmă că prin sesizarea procurorului general, parlamentarul a sărit astfel în apărarea lui Vlad Plahotniuc.

El a anunțat că-i va expedia lui Alaiba documente care ar demonstra cum Vlad Plahotniuc a preluat ilegal afaceri și acțiuni prin diferite metode, inclusiv șantaj și presiuni.

Amintim că Dumitru Alaiba a sesizat procurorul general, acuzând un atac raider la compania Moldasig. Parlamentarul i-a expediat o adresare lui Alexandr Stoianoglo, în care îi cere sancționarea disciplinară a unui judecător, investigarea acțiunilor Comisiei Naționale a Pieței Financiare și a altor instituții pe acest caz.

Vezi și: Comisia Națională a Pieței Financiare preia administrarea „MOLDASIG” din cauza mai multor presupuse nereguli

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button