fbpx

Ala Nemerenco critică campania de vaccinare din țară: Datele nu sunt actualizate, iar asta prejudiciază încrederea populației

Consiliera prezidențială în domeniul Sănătății Ala Nemerenco a criticat felul cum se desfășoară în Republica Moldova campania de vaccinare anti-COVID-19. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV, din 19 mai.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nemerenco anticipează o creștere ușoară a numărului de infectări în perioada următoare. Cauzele unui nou val de infectări ar fi relaxarea restricțiilor și efectele sărbătorilor pascale.

„Lucrurile merg foarte prost la capitolul organizare, nu la capitolul refuzului populației de a se vaccina, dar la capacitatea Ministerului de a aduce acest vaccin cât mai aproape de oameni, atât cât este posibil la moment. Există și alte tipuri de vaccin care în unele raioane este utilizat într-o cantitate foarte mică”, a declarat Nemerenco.

Aceasta a adăugat că datele cu privire la vaccin, de pe site-ul Ministerului Sănătății nu ar fi actualizate la timp, iar acest lucru prejudiciază încrederea populației în aceste seruri.

„O serie de vaccinuri au primit deja aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății, pe când la dumnealor pe site scrie „este în proces”. A fi în proces de autorizare și a avea deja aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății sunt două lucruri diferite. Din moment ce vaccinul deține acest certificat el este considerat că are o eficiență și siguranță și foarte mulți oameni ar opta pentru acest vaccin dacă această informație ar fi evidențiată pe site”, a menționat Ala Nemerenco.

Articole asemănătoare

Back to top button