fbpx

Aerul, mai poluat după incendiul de la portul Giurgiulești. Precizările Agenției de Mediu

Agenția de Mediu anunță rezultatele probelor de la incendiul izbucnit luni, 16 ianuarie, la Portul Giurgiulești. Potrivit instituției, a fost atestat un nivel crescut de poluare în regiune.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În urma investigațiilor de laborator, au fost identificate depășiri nesemnificative ale normei sanitare pentru dioxidul de azot de 1,2 ori. Un nivel sporit al poluării aerului s-a atestat pentru conținutul de fenol, care a depășit norma sanitară de la 2,2 pâna la 3,8 ori”, menționează Agenția într-un comunicat de presă.

Totodată, instituția susține că a efectuat o ieșire repetată și urmează să vină cu informați actualizate.

„Agenția de Mediu continuă monitorizarea nivelului de poluare a aerului. La data de 17 ianuarie 2023, reprezentanții Laboratorului de Referință de Mediu, au efectuat o ieșire repetată la fața locului pentru preluarea probelor și analiza probelor în condiții de labotor. Agenția de Mediu anunță că va veni cu o informație actualizată la acest subiect”, conchide Agenția de Mediu.

Amintim că în dimineața zilei de luni, 16 ianuarie, pompierii din sudul Republicii Moldova au intervenit conform numărului sporit de intervenție pentru a lichida un incendiu produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea soarelui din Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Citește și: Paza antiincendiară, asigurată de pompieri la Portul Giurgiulești: Au fost efectuate lucrări de răcire a unui rezervor din apropiere

Articole asemănătoare

Back to top button