fbpx

video | Țîcu, nemulțumit că Gavrilița a vorbit și în rusă: „Limba de stat este română. Vă rog să respectați decizia CC”

Deputatul neafiliat, Octavian Țîcu, s-a arătat vădit nemulțumit de faptul că Natalia Gavrilița, în discursul său de la tribuna centrală a Parlamentului, s-a adresat inclusiv în limba rusă. Țîcu a ținut să-i reamintească candidatei la funcția de prim ministru că limba de stat este limba română.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Eu obeserv o tendință, inclusiv la doamna președintă. De aceea, vă spun și dumneavoastră. Conform deciziei Curții Constituționale, din 21 ianuarie, limba oficială și limba de comunicare interetincă, în Republica Moldova, este limba română”, a precizat deputatul neafiliat.

„Vă rog foarte mult să respectați această decizie pentru că este inadmisibil din contul suveranității și independenței să vă faceți capital politic”, s-a adresat Țîcu către Gavrilița.

Drept replică, Gavrilița i-a răspuns: „Eu vreau să ajung la inimile oamenilor în orice limbă n-ar vorbi ei”.

„E foarte bine că se ajunge la inimile oamenilor. Înseamnă că este o limbă de comunicare interetnică”, a adăugat Zinaida Greceanîi cu referire la limba rusă.

ZUGO menționează că candidata propusă la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița, împreună cu personele pe care le-a ales pentru a face din eventuala echipă guvernamentală, au prezentat programul de activitate în fața deputaților. Momentan, se desfășoră etapa întrebări – răspunsuri.

Aleșii poporului urmează să decidă, în urma dezbaterilor, dacă vor da sau nu votul de încredere Guvernului Gavrilița.

Însă, de menționat este faptul că, majortitatea fracțiunilor parlamentare au declarat că nu vor vota pentru învestirea unui nou Guvern întrucât pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.

Te-ar putea interesa: „Nu turnați cu găleata, onorați Parlamentul”: Gavrilița, întreruptă de Greceanîi în timpul discursului de la tribuna centrală

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button