fbpx

Ziarul de Gardă regretă că a publicat date biografice despre victima violului pentru care este suspectat Gheorghe Petic

Jurnaliștii de la Ziarul de Gardă recunosc că au greșit publicând datele biografice ale victimei violului de care este suspectat fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o declarație publicată pe site-ul portalului de știri se menționează că, de fapt, intenția redacției era de a aborda un caz complex, ce ține de posibile încălcări ale drepturilor omului și de justiție selectivă.

„Redacția ZdG admite că unele fraze din articol au adus atingere nu doar părților vizate, ci și comunității cititorilor ZdG. Regretăm erorile comise și ne angajăm să analizăm situația cu responsabilitate, în spiritul respectului pentru drepturile omului, etica profesională și principiile jurnalismului responsabil”, se mai arată în mesajul declarației. 

În același text se spune că materialul vizat nu ar avea legătură cu vreun partid anume. În context, jurnaliștii au spus că vor petrece o ședință specială pentru a discuta Codul de Etică, dar și Ghidul cu privire la reflectarea acțiunilor cu caracter social, urmând și o întrunire în format mai larg cu experți în domeniu, pentru a preveni posibile incoerențe și erori jurnalistice pentru viitor.

Amintim că despre materialul publicat de Ziarul de Gardă au făcut referire și experții Centrului Internaționla „La Strada”. Aceștia au menționat că abordarea de către mass-media a cazurilor de violență sexuală din perspectiva biografiei victimei compromite subiectul și distrage opinia publică de la esența fenomenului.

Articole asemănătoare

Back to top button