fbpx

WhatsApp ar putea deveni ilegal într-o ţară unde locuiesc foarte mulți moldoveni

Una dintre cele mai populare platforme de mesagerie instantă, WhatsApp, ar putea deveni ilegală într-o țară în care numărul de români este de aproximativ 2 milioane. Află Guvernul cărei țări dorește introducerea legii care interzice celebra platformă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

WhatsApp ar prefera să fie interzis în Marea Britanie decât să-și slăbească securitatea ca parte a noii legislații emblematice pe internet a guvernului Regatului Unit, a avertizat șeful platformei de mesagerie. Will Cathcart, șeful WhatsApp al Meta, a declarat că va refuza să respecte legea privind siguranța online dacă ar încerca să interzică criptarea „end-to-end”.

Vorbind înaintea unei întâlniri cu legislatorii britanici pentru a discuta propunerea de lege, el a descris proiectul de lege ca fiind cea mai îngrijorătoare piesă legislativă aflată în discuție în prezent în lumea occidentală. Criptarea end-to-end securizează mesajele prin codificarea lor și asigurându-se că numai cei care le trimit și cei care le primesc le pot citi, scrie Playtech.

WhatsApp nu poate vedea mesajele trimise prin intermediul propriului serviciu și, prin urmare, nu poate respecta solicitările forțelor de ordine, fie de a le preda în scopuri anti-terorism, fie de a identifica și elimina materialele de abuz asupra copiilor, de exemplu.

Guvernul Regatului Unit insistă că este posibil să avem atât confidențialitate, cât și siguranță pentru copii. Totuși, Cathcart a spus că subminarea confidențialității mesajelor WhatsApp în Marea Britanie ar face acest lucru pentru toți utilizatorii săi din întreaga lume.

WhatsApp ar putea deveni ilegal dacă legea este votată

Proiectul de lege privind siguranța online a trecut prin Parlament de când a fost publicat sub formă de proiect în mai 2021. Este conceput pentru a ajuta la combaterea trolling-ului online și a formelor ilegale de pornografie, punând mai multă responsabilitate pe platformele pe care le folosesc utilizatorii de internet.

Ca parte a acestui fapt, permite guvernului britanic sau autorității de reglementare Ofcom să solicite companiilor să scaneze conținutul mesajelor trimise prin platformele lor pentru conținut ilegal. Cu toate acestea, acest lucru i-ar forța probabil să slăbească sau să elimine propriile măsuri de securitate.

Guvernul a insistat că proiectul de lege „nu reprezintă o interdicție a criptării end-to-end” și că „putem și trebuie să avem atât” confidențialitate, cât și siguranța copiilor, dar nici nu precizează în mod explicit cum ar fi posibil să se monitorizeze conținutul mesajului și să se continue criptarea acestora, creând o „zonă gri”.

Proiectul de lege privind competențele de investigație, care a fost adoptat în 2016, dă deja autorităților puterea de a cere ca aplicațiile să înceapă să scaneze mesajele pentru materiale ilegale, dar încă nu au făcut acest lucru cu WhatsApp. Cathcart a criticat în mod public legea privind siguranța online în septembrie, spunând că este „derutant” cum guvernele doresc să slăbească securitatea, nu să o întărească.

Articole asemănătoare

Back to top button