fbpx

Vom circula pe drumuri „de miliarde”: Guvernul a aprobat un program pentru întreținerea și reparația străzilor

În cadrul unei ședințe a Consiliului Fondului Rutier, prezidată de premierul Pavel Filip, a fost aprobat programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier în anul 2019. Astfel, pentru întreținerea și reparația drumurilor vor fi repartizați peste 1,24 miliarde de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aproximativ 498 de milioane de lei vor fi utilizate pentru întreținerea drumurilor, iar 333 de milioane – pentru efectuarea lucrărilor de reparație la 15 segmente de drum. De asemenea, 64 de milioane de lei vor fi alocate pentru cofinanțarea unor proiecte de reabilitare a drumurilor.

În cadrul discuțiilor, prim-ministrul, Pavel Filip, a solicitat să fie efectuată o analiză complexă a modului de utilizare a mijloacelor financiare de către administrația publică locală.

În același context, a fost discutată elaborarea unui mecanism care să garanteze achitarea taxei rutiere de către toți conducătorii auto. În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate peste un milion de unități de transport, dar plătesc taxa rutieră doar circa 565.000 de posesori de autovehicule.

Articole asemănătoare

Back to top button