fbpx

Viză pentru moldoveni și zboruri directe în Emiratele Arabe. Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorul EAU

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite (EAU) în Republica Moldova, cu sediul la Kyiv, Salem Ahmed Al Kaabi. În cadrul întâlnirii, cei doi lideri au discutat posibilități de impulsionare a relațiilor comercial-economice prin atragerea investițiilor emiriene în economia Moldovei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unul dintre subiectele discutate a fost posibilitatea reluării zborurilor directe între Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite. De asemenea, a exprimat interesul Republicii Moldova de a fi inclusă în lista statelor a căror cetățeni beneficiază de vize la sosirea în Emiratele Arabe Unite.

În cadrul întâlnirii, Președinta Maia Sandu a felicitat Emiratele Unite pentru succesul în organizarea Expoziției Dubai 2020 și a salutat găzduirea Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice din 2023 (COP28), care urmează să aibă loc la sfârșitul acestui an.

Republica Moldova și-a reafirmat angajamentul în ceea ce privește cooperarea multilaterală pentru gestionarea schimbărilor climatice și implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, a Acordului de la Paris privind schimbările climatice și a Convenției – Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (UNFCCC).

Articole asemănătoare

Back to top button