fbpx

Viorica Dăncilă, aleasă noua președintă a PSD din România, în timp ce fostul lider, Liviu Dragnea, stă „la răcoare”

După ce fostul lider al Partidului Social Democrat din România, formațiunea de la guvernare din țara vecină, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în cadrul Congresului de sâmbătă a fost aleasă o nouă conducere a PSD.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, dintre cei patru candidați pentru funcția de președinte al partidului, Viorica Dăncilă a fost numită în funcția de frunte a PSD.

Aceasta a întrunit un număr de 2.828 de voturi, în timp ce contracandidații săi, Liviu Pleşoianu a acumulat 715 voturi, Şerban Nicolae – 375, iar Ecaterina Andronescu – 50 de voturi.

Anunțul oficial a fost făcut la Congresul extraordinar al partidului, de către liderul deputaților PSD, Alfred Simonis. Totodată, Eugen Teodorovici a fost ales preşedinte executiv, iar Mihai Fifor, secretar general, transmite Mediafax.

„Dragi colegi, vreau să vă mulţumesc pentru votul de astăzi, votul vostru mă onorează dar mă si responsabilizează. Ştiu că nu va un drum uşor, ştiu că abia acum încep luptele, dar ştiu că alături de oameni sunteţi voi. Sunt mulţi oameni a căror speranţă e legată de PSD.

Când mi s-a propus funcţia de premier, am stat m-am gândit. Toţi îmi spuneau – să accepţi, eşti prima femeie premier. Atunci m-am gândit – am o dublă responsabilitate, de a aduce această ţară pe drumul bun, să nu îmi dezamăgesc colegii, dar am responsabilitatrea pentru toate femeile din România că o femeie poate fi la fel de bun premier ca un bărbat”, a spus Dăncilă, după ce a fost anunţat votul prin care a fost aleasă lider al partidului la Congres.

Premierul le-a cerut colegilor să aibă încredere că echipa de conducere se va implica astfel încât partidul şi ţara să aibă locul cuvenit.

„Vreau să vă cer să aveţi încredere şi în acelaşi timp să ne implicăm ca acest partid şi această ţară si aibă locul care i se cuvine. Vreau să îi spun preşedintelui executiv Eugen Teodorovici, secretarului general Mihai Fifor, vicepreşedinţilor partidului, Marian Oprişan, ceilalţi, preşedinţilor din organizaţii că au în conducerea partidului un prieten. Cred că împreună putem construi viitorul pe care şi-l doreşte România. Dumnezeul să ne ajute”, a conchis noul lider al PSD.

Articole asemănătoare

Back to top button