fbpx

video | Zăpadă de 6 metri în România în ajunul primei zile de vară. Drumarii speră să deszăpezească totul până pe 1 iulie

Deși a mai rămas doar o zi până la venirea oficială a verii, mai multe drumuri din Transfăgărășan rămân în continuare înzăpezite. Despre acest lucru au anunțat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, care lucrează în teritoriu pentru a restabili accesul pe șosele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Stratul de zăpadă depăşeşte în unele zone şase metri pe Transfăgărăşan, iar drumarii lucrează la deszăpezire, astfel încât drumul să poată fi deschis circulaţiei începând din 1 iulie. Lucrările de deszăpezire avansează greu în unele zone, din cauza stratului gros de zăpadă şi a bucăţilor de stâncă aduse de avalanşe în timpul iernii.

„Lucrăm în continuare la curăţarea zăpezii de pe Transfăgărăşan (DN7C) însă colegii noştri de la Districtul Bâlea avansează destul de greu. Stratul de zăpadă bătătorită depăşeşte pe alocuri 5-6 metri grosime şi este plină de bucăţi mari de stâncă aduse de avalanşele din timpul iernii”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanţii DRDP Braşov.

Articole asemănătoare

Back to top button