fbpx

video | Unii se topesc la temperaturi extreme, iar alții fac omuleți de zăpadă. Munții Bucegi din România, acoperiți de un strat de omăt de 3 cm

Dacă unii se bucură de soare, poartă pălării și caută cele mai umbroase locuri, în unele zone din România a venit „iarna”. La vârful Omu, munții Bugeci, au căzut fulgii de zăpadă, a fost viscol, iar temperatura a fost aseară de -1,8 grade Celsius.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un strat de circa trei centimetri s-a așezat la o altitudine de peste 2000 de metri. Dimineață, ceața s-a ridicat în munți, iar razele de soare abia de s-a văzut. Potrivit meteorologilor, vremea „își face de cap” și în următoarele zile.

„Nu este un fenomen obişnuit, dar nici total neobişnuit; când, ţin eu minte, am fost de serviciu şi am avut zăpadă, a fost în luna iulie, 2011, era un strat de 4-5 cm”, a declarat un meteorolog la Staţia Meteo Vf. Omu, pentru protv.ro.

Totodată, la Bâlea Lac, temperatura a scăzut joi seară la un grad Celsius, iar tunete şi trăsnete puternice au putut fi văzute pe cer. Și acolo, fulgii de zăpadă s-au făcut prezenți.

Articole asemănătoare

Back to top button