fbpx

video | Transportul public, sub radarele inspectorilor de patrulare. Șoferii încalcă regulamenul la fiecare minut

Începând de luni, Inspectoratul Național de Patrulare desfășoară operațiunea „Autobuz”, în vederea prevenirii accidentelor rutiere cu implicarea mijloacelor de transport public.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, inspectorii au realizat o analiză video cu încălcările rutiere ale microbuzelor din capitală, care sunt foarte frecvente. Șoferii acestor mijloace de transport, înregistrează la fiecare minut, câte o încălcare rutieră gravă, cum ar fi: neacordarea priorității pietonilor, îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor înafara staţiilor sau îmbarcarea-debarcarea pasagerilor de pe carosabil, manevrele de pe o bandă pe alta fără folosirea semnalizării etc.

Operațiunea, care se va desfășura până la finele lunii martie în întreaga țară, are caracter de prevenire și supraveghere a traficului rutier, cu scopul de a asigura siguranța pasagerilor care călătoresc cu transportul public.

De asemenea, inspectorii de patrulare desfășoară lecții de informare despre regulile în trafic, pentru ca fiecare șofer să conștientizeze că transportarea pasagerilor prevede responsabilitate pentru siguranța lor.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă șoferii să respecte Regulamentul Circulației Rutiere și:
-să nu pornească mijlocul de transport din staţii cu uşile deschise;
-să nu îmbarce călătorii peste capacitatea maximă admisă mijlocului de transport;
-să îmbarce/debarce călătorii numai în staţiile special amenajate, prevăzute în itinerarul aprobat;
-să menţină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport.

Articole asemănătoare

Back to top button