fbpx

video | „Summitul o să treacă, dar drumurile rămân”: Cum se pregătește Bulboaca să-i întâmpine pe oficialii europeni?

Summitul Comunității Politice Europene – motiv de mândrie națională pentru moldoveni. De la nord, spre centru și până în sudul țării, oamenii așteaptă cu nerăbdare cel mai mare eveniment internațional găzduit de Republica Moldova. La Bulboaca, localitatea în care cei 50 de lideri europeni vor sta la masa de discuții, lucrările de amenajare sunt în toi. Oamenii plantează copaci, sădesc flori, fac curățenie în curți și repară gardurile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ecaterina Caisîn, locuitoare, s. Bulboaca: „Avem onoarea ca satul nostru să fie ales ca locație unde va avea loc acest eveniment frumos, este o mândrie și o plăcere pentru noi. Facem să fie curat, să fie frumos și pe placul tuturor. Aici, lângă ograda mea, îngrijesc iarba și vreau să sădesc flori.”

Mihai Bularga, locuitor, s. Bulboaca: „Pentru că vom avea oaspeți de peste hotarele țării, am scos plasele, pregătesc stâlpii, îi vopsesc și voi avea gardul gata. Până pe data de 20 mai, gardul nou va fi instalat.”

Și autoritățile locale și-au mobilizat eforturile pentru ca la 1 iunie totul să fie la înălțime. Astfel, în sat, sunt desfășurate mai multe lucrări de reabilitate a căilor de acces, a stațiilor de autobuz și tren, precum și a trotuarelor.

Ion Berzoi, primarul localității Bulboaca, Anenii Noi: „În toate intrările din Bulboaca au fost instalate plăcuțe, avem stații moderne, drumurile, pavajul, trebuie să schimbăm și gardul din fața primăriei. Suntem în proces de muncă, avem multe de făcut până pe data de 1 iunie. Lucrăm și în weekend pentru că ne dăm seama că este un eveniment important pentru noi și toți înțeleg acest lucru.”

Reabilitarea drumurilor trece însă dincolo de hotarele satului care va găzdui marele eveniment. Lucrările se efectuează pe circa 30 de km din traseul Chișinău-Tiraspol, Florești – Anenii Noi și Bulboaca-Delacau.

Ion, drumar: „Summitul va trece, drumurile vor rămâne pentru oameni și localitate, dar și pentru toți cei din jur.”

Găzduirea de către Moldova a Summitului Comunității Politice Europene va contribui la dezvoltarea țării atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Despre Summitul Comunității Politice Europene

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Vedeți informații și noutăți despre Summitul Comunității Politice Europene 2023, care se va desfășura în Moldova, pe paginile oficiale ale evenimentului:

Facebook: www.facebook.com/epcmoldova

Instagram: www.instagram.com/epcmoldova

YouTube:  www.youtube.com/epcmoldova

Twitter:      www.twitter.com/epcmoldova

Articole asemănătoare

Back to top button