fbpx

video | Și-a cumpărat o locuință, dar nici nu bănuia ce se ascunde între zidurile ei. Descoperirea făcută recent de un bărbat

S-a mutat în noua sa locuință din Georgia în noiembrie 2018, dar nici nu bănuia că între zidurile casei va descoperi o mare „familie” de albine. Este cazul lui George Montgomery – un tânăr de 26 de ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La scurt timp după ce s-a mutat în afara orașului Atlanta, George a observat pe un perete al casei un număr mare de albine. Dându-și seama că, între pereți, putea să fie un stup, totuși tânărul nu și-a pus problema să scoată din zid stupul: „Albinele de miere nu provoacă multe daune”.

La sfârșit de februarie, însă, când vremea se încălzea, iar Montgomery a ieșit să tundă gazonul, a fost atacat de un roi de albine: „Bine, este timpul să am grijă de asta” – a zis el atunci.

Zis și făcut. Proprietarul a solicitat intervenția unei firme specializate. Astfel, săptămâna trecută, un angajat – cu o cameră termică – a reușit să localizeze albinele după zid, a spart peretele și – cu un dispozitiv special – a „aspirat” nu mai puțin de 100.000 de albine. Angajatul a precizat, în context, că o colonie normală are între 10.000 și 80.000 de albine.

De asemenea, din tavan au fost scoase circa 30 de kilograme de fagure. Ceara recuperată a fost donată, iar albinele au fost duse într-un nou stup, transmite CNN.

„Mierea nu a mers la un distribuitor local. Tipul care o ia de obicei a primit o încărcătură în urmă cu câteva zile și nu era în măsură să proceseze mai mult”, a spus Montgomery. 

Proprietarul locuinței a păstrat o parte din miere, iar restul a fost luată de firma care l-a ajutat să scape de stupul din zid.

Articole asemănătoare

Back to top button