fbpx

video | „Să mergem fără drapeluri partinice”. Năstase îndeamnă cetățenii să vină joi la Curtea de Apel Chișinău

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, îndeamnă cetățenii, dar și forțele politice, să vină la o manifestație joi dimineață în fața Curții de Apel (CA) Chișinău. Mâine, Curtea se va expune asupra legalității deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare, o hotărâre contestată de mai multe forțe politice pe motiv că au fost deschise prea puține secții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vă îndemn mâine, de la ora 10:00, să protestăm în fața Curții de Apel Chișinău fără drapeluri partinice. Îndemn toată diaspora să fie alături de noi, cum suntem noi alături de toată diaspora, pe care n-o divizăm între ai noștri și ai lor”, a declarat liderul Platforma DA.

Îndemnul poate fi ascultat la finalul înregistrării video:

Amintim că CEC a decis la 5 iunie că R. Moldova va avea 139 de secții de votare deschise peste hotarele Republicii Moldova în cadrul alegerilor parlamentare anticiapte din 11 iulie curent.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău de către mai mulți concurenți electorali. Toate contestările vor fi examinate într-o singură cauză, o decizie urmând a fi luată joi, 10 iunie, a anunțat CA Chișinău.

De menționat este că, între timp, CEC și-a revizuit decizia. Astfel, Comisia a decis că peste hotare urmează a fi deschise 146 de secții de votare.

Și această decizie a fost contestată de mai mulți concurenți electorali, printre care și Platforma DA.

Articole asemănătoare

Back to top button