fbpx

video | „Să aleagă cei care sunt în țară”. Vladimir Voronin, împotriva deschiderii secțiilor de votare în străinătate

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, este împotriva deschiderii secțiilor de votare în străinătate. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate, acesta fiind de părerea că un sigur deputat nu ar putea soluționa problemele tuturor locuitorilor dintr-o anumită zonă din afara țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ex-demnitarul își explică poziția prin faptul că oamenii plecați nu cunosc situația reală din Moldova, iar deschiderea secțiilor de vot în afara țării presupune cheltuieli mari. În același timp, Voronin este convins că numărul acestora trebuie să depindă de numărul moldovenilor stabiliți într-o anumită zonă din străinătate.

„Unde e Los-Angeles? Unde e Canada? De ce este necesar acel candidat și ce va face el? Deputatul trebuie să fie în permanentă legătură cu alegătorii săi. Când își vor vedea alegătorii deputatul? Ei își vor lăsa serviciul lor din Canada, din Europa sau Rusia pentru a veni la întâlnire cu deputatul?”, a spus fostul oficial.

Vedeți emisiunea integral mai jos.

Vladimir Voronin a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova începând cu anul 2009 și președinte al Republicii Moldova în perioada 2001 –  2009.

Articole asemănătoare

Back to top button