fbpx

video | Putin nu pleacă de acasă fără „servieta nucleară”. Detaliul care a atras atenția tuturor în timpul unei vizite

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat unul dintre terenurile de antrenament din regiunea Ryazan, unde sunt instruiți cetățeni mobilizați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În apariția pe care a avut-o s-a putut observa un detaliu interesant, unul dintre bărbații care îl însoțeau poate fi văzut în fundal ținând ceea ce unii raportează că ar putea fi una dintre servietele nucleare ale țării, cunoscută și sub numele de „nuclear football”, scrie stirileprotv.ro.

„Cheget” face parte din sistemul automat de comandă și control al Forțelor Nucleare Strategice ale Rusiei, sau Kazbek. Se înțelege că sunt trei și că președintele are unul la îndemână tot timpul.

Deși conținutul servietei din imagini nu poate fi verificat, comentatorii au sugerat difuzarea unor imagini care arată că este o nouă încercare a lui Putin de a intimida Occidentul – după o serie de declarații în care a făcut referire la capacitățile nucleare ale țării sale.

A fost prima vizită a Președintelui rus la centrul de pregătire. Anterior, el a spus că cei chemați în cadrul mobilizării ar trebui instruiți înainte de a fi trimiși în zona de luptă și a promis că va da instrucțiuni suplimentare Consiliului de Securitate pentru a verifica modul în care se desfășoară pregătirile.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Apărării, la poligonul de la Ryazan, Vladimir Putin a ascultat un raport al ministrului Apărării Serghei Şoigu privind parcurgerea cursurilor de pregătire de luptă în diferite specialităţi militare, precum şi coordonarea luptei.

„Cursul de pregătire pentru militarii mobilizați se desfășoară cu intensitate sporită, în perioada de pregătire, fiecare cursant urmând să folosească cel puțin 600 de cartușe și cinci grenade în cursul unui singur antrenament”, a spus Ministerul Apărării din Rusia.

Articole asemănătoare

Back to top button