fbpx

video | Protest în lenjerie la Aeroport: Pasagerii și angajații unei companii ar fi fost intimidați

O tânără s-a dezbărcat până la lenjerie în fața Poliției de Frontieră în semn de protest față de presupusele „acțiuni antiumane ale colaboratorilor din poliția de Frontieră” .

Mai multe însoțitoare de bord ale unei companii de transport se plâng că sunt intimidate și hărțuite regulat, în incinta Aeroportului Internațional Chișinău de către colaboratorii Poliției de Frontieră. Sunt dezbrăcate până la lengeria intimă și chiar au fost cazuri când ar fi fost „rugate” să se dezbrace de tot.

Prin urmare Vasile Costiuc, liderul Partidului „Democrația Acasă”, împreună cu o angajată a companiei au protesta la Poliția de Frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău. În semn de protest, angajata s-a dezbrăcat în lenjerie intimă, exprimându-și nemulțimirea că este nevoită să facă acest lucru de fiecare dată când vine la muncă.

Venim să reclamăm că reieșind din circumstanțele suspendării transportului rutier, condiționată de pandemia de COVID-19, compania și-a extins activitatea pe segmentul expediției aeriene, realizând investiții considerabile în organizarea rutelor charter”, spun reprezentanții Partidului Democrația Acasă.

Astfel, potrivit autorilor protestului, la fiecare cursă organizată pasagerii ar fi dezinformați de către colaboratorii Poliției de Frontieră, fiindu-le comunicat faptul că compania care îi deservește nu este una de încredere, nu-și onorează obligațiile contractuale de a duce persoanele până la destinație, iar factorii de decizie ai companiei și partenerii lor ar fi escroci.

Respectivele acțiuni ar avea loc în linia a doua de control, unde nu au acces decât colaboratorii Poliției de Frontieră. Mai mult, pasagerii ar fi forțați să comunice date cu caracter personal (telefon, domiciliu etc.) sub rezerva că vor fi citați în ordine penală.

Totodată, angajații companiei ar fi supuși așa-numitelor controale din parte Poliției de Frontieră, controale care în fapt ar fi autentice percheziției corporale neautorizate, în modul prevăzut de lege.

Contactați de către ZUGO, reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că vor reveni cu o reacție vizavi de aceste învinuiri.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button