fbpx

video | Opoziția, indignată că moțiunea de cenzură va fi examinată astăzi. „Profită că s-au infectat doi deputați”

Convocarea ședinței de astăzi a Parlamentului, pentru examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu, nu i-a bucurat prea mult pe deputații din opoziție. Aceștia au susținut că totul este pus la cale de majoritate, care profită de faptul că doi deputați s-au infectat cu noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Igor Grosu, PAS: „Eu cred că este o acțiune pusă la cale, vorbim de ședință, coordonată de majoritatea parlamentară, probabil profită de lucrul ăsta că s-au infectat doi deputați, vor să fugă, vor să o facă cât mai repede, nu vor să dea ochii cu protestatarii care au chemat joi oamenii în fața Parlamentului. Este o mișcare lașă”, a declarat Grosu pentru tv8.

Andrian Candu, Pro Moldova: „Astăzi, regimul banditesc încearcă prin șmecherii și încălcări de legislație să examineze urgent moțiunea de cenzură. În mod normal și potrivit regulamentului Parlamentului, Guvernul trebuia să prezinte în Parlament un raport de activitate și să răspundă la întrebările deputaților. În mod normal, acel raport trebuia examinat în comisiile parlamentare și după aceasta să fie convocat plenul. Nu ar fi trebuit să fie ședința Parlamentului, Legislativul trebuia să fie în carantină, dat fiind faptul că sunt cazuri noi de COVID-19”.

Andrei Năstase, lider Platforma Demnitate și Adevăr: „Dacă pierdem șansa de a demite acest Guvern, vom constata dezastrul. Demiterea Guvernului Chicu nu este un moft la Platformei DA, acest Guvern a încălcat principiile omului, statului de drept. Declararea stării de urgență a fost o farsă penibilă a Guvernului. 

Domnilor parlamentari, vă rog să vă faceți datoria față de poporul nostru. Ca atare apelul meu se adresează fiecărui deputat în parte. Este nevoie de consens și multă responsabilitate. Sper să se regăsească în Parlament un număr suficient de voturi. Fiți pregătiți să ne apărăm casele, familiile”.

Amintim că Biroul permanent a decis că ședința Parlamentului va avea loc astăzi, la ora 14:00. Miniștrii urmează să vină în plen, iar deputații vor dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Moțiunea a fost înaintată la 16 iulie, fiind semnată de cei de la Platforma DA, PAS și de către deputatul neafiliat Octavian Țîcu. Pentru ca Guvernul condus de Ion Chicu să fie demis, cel puțin 51 de deputați trebuie să voteze pentru această inițiativă.

Articole asemănătoare

Back to top button