fbpx

video | Nicolae Furtună a adresat scuze pentru declarațiile de ieri: „Am făcut referire medicală la sintagma povară”

Șeful ANSP, Nicolae Furtună, a adresat scuze pentru declarațiile sale de ieri, în care menționa că bolnavii de COVID-19 care mor „sunt o povară”. Acesta a menționat că a folosit termenul în context medical, nu social.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Furtună a precizat că termenul „povară” nu este utilizat de el pentru prima dată. În același timp, el a exprimat empatie și scuze celor care „au înțeles altfel” expresia sa.

„Din punct de vedere medical, consider că este un termen corect. Din punct de vedere al compasiunii mele pentru persoanele care suferă, în 30 de ani am fost alături de suferințele oamenilor. De fiecare dată când am avut cazuri complicate și decese, am exprimat condoleanțele, lucru pe care îl fac și în prezent. Sunt om viu și sufer de rând cu toate persoanele. Un caz tragic m-a afectat și pe mine săptămâna trecută”, a declarat Furtună.

Precizăm că șeful ANSP a fost dur criticat în spațiul public după ce a menționat aseară, în cadrul unei emisiuni televizate, că persoanele decedate de COVID-19 „și așa erau o povară”.

Articole asemănătoare

Back to top button