fbpx

video | Minut de reculegere și lumânări în fața Președinției. Oamenii condamnă „ valul de crime care a revoltat întreaga societate” în cadrul unui flashmob

Indignați de creșterea îngrijorătoare a criminalității în țară, inclusiv cu implicarea minorilor, membrii Blocului Politic „UNIREA” au desfășurat astăzi un flashmob în fața sediului Președinției, pentru a-și arăta nemulțumirea față de inacțiunile conducerii țării în stoparea fenomenului infracțional. Aceștia au adus cu ei lumânări și au ținut un minut de reculegere. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Manifestanții au fixat pe gardul din jurul instituției mai multe imagini cu victimele recente ale delicvenței, dar și fotografiile cu vacanțele de lux ale președintelui, pentru a atrage atenția asupra faptului că „tinerii ajung să fie omorâți și batjocoriți, în timp ce șeful statului își continua agenda de turist”.

„Regimul lui Dodon nu este în stare să facă absolut nimic pentru a opri valul de crime care a revoltat întreaga societate, fiind unul fără precedent. Din statistica oficială: Un tânăr de 18 ani și tatăl său au înjunghiat un alt băiat, la Dubăsari, 1 ianuarie – crima de la Costești, 13 ianuarie – un carabinier împușcă un tânăr, la Bălți, 15 ianuarie – un tânăr din Tiraspol comite un triplu omor, 18 ianuarie – un copil omoară un alt copil, la Orhei. Ce face Dodon în toată această perioadă? Se duce la schi. Înainte de asta s-a plimbat cu trenul prin Rusia, iar astăzi este din nou peste hotare”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Potrivit liderului PL, Mișcarea Politică „UNIREA” vine cu un șir de acțiuni menite să pună capăt infracționalității juvenile, soldată cu omoruri, acte de cruzime și violență extremă.

Membrii acesteia propun rechiziționarea armelor albe, obligarea instituțiilor statului să identifice persoanele din grupurile de risc și informațiile cu privire la comportamentul periculos, obligarea părinților să-și verifice copiii, inclusiv în mediul online, patrularea de către oamenii legii a locurilor unde obișnuiesc să se adune tinerii, efectuarea săptămânală a orelor de educație civică în instituțiile de învățământ ș.a.

 

Ulterior, după ce manifestația s-a încheiat, Dorin Chirtoacă a scris pe pagina sa de Facebook că Igor Dodon „s-a rușinat și a pus paza să scoată de la Președinție imaginile cu tinerii omorâți”. 

Articole asemănătoare

Back to top button