fbpx

video | Manifestații nocturne la Moscova și Sankt-Petersburg după condamnarea lui Navalnîi: Peste 1000 de persoane, reținute

Mii de ruși au ieșit la manifestații pe străzile din Moscova și Sankt-Petersburg după ce opozantul Aleksei Navalnîi a fost condamnat. În timpul protestele au fost reținute peste 1000 de persoane.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițial, planul era ca participanții la manifestație să se adune în Piața Manezhnaya din centrul Moscovei. Acestora nu li s-a permis, însă, să organizeze întrunirea acolo, iar coloanele de protestatari au pornit pe mai multe străzi din apropiere.

Ulterior, au intervenit forțele de ordine. Potrivit presei ruse, ofițerii rețineau și chiar băteau oamenii pe străzile laterale și în intersecții.

Din imaginile publicate de presa rusă se observă altercațiile dintre manifestanți și polițiști. Mai mult, există secvențe în care se vede cum sunt atacați unii jurnaliști în timp ce realizau reportaje de la proteste.

De menționat este și faptul că în timp ce magistrații lua decizia, în fața clădirii Judecătoriei Moscova s-a adunat mulțime. Acolo, la fel, au existat rețineri, iar preliminar ar fi vorba despre circa 300 de persoane.

Către miezul nopții (ora Moldovei), echipa lui Navalnîi a anunțat că manifestația a luat sfârșit. Oamenilor li s-a mulțumit pentru că au participat la protest, aceștia fiind îndemnați să meargă acasă, dar să fie prudenți.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button