fbpx

video | Intervențiile salvatorilor în ultimele 24 de ore: 37 de vehicule au fost deblocate din nămeți

În ultimile 24 de ore salvatorii și pompierii au fost solicitați în 37 de situații dificile, pentru a efectua lucrări de deblocare și tractare a autoturismelor blocate. Intevențiile au avut loc în mun. Chișinău, raioanele Orhei, Cahul, Cantemir, Leova, Cimișlia, Hîncești, Basarabeasca, Rezina, Căușeni, Ștefan Vodă, Criuleni, Anenii Noi, dar și în UTA Găgăuzia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conducerea IGSU, în comun cu forțele Ministerului Apărării și Clubul de Automobiliști Terra Valahia, a efectuat patrularea a 11 trasee naționale și regionale pentru a interveni la deblocarea a unităților de transport în caz de necesitate. Aceștia au fost în misiune pe drumurile: Chișinău – Hâncești – Leova, Chișinău- Leușeni, Chișinău – Nisporeni, Chișinău – Strășeni, Chișinău – Varnița – Anenii Noi, Rezeni – Căinari și Vadul lui Vodă – Criuleni, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În total, la lucrările de intervenție din cadrul IGSU au fost antrenați 445 salvatori și pompieri și 141 unități de tehnică specială. Conform informației Administrației de stat a drumurilor, pe traseele magistrale, republicane și regionale s-au efectuat lucrări de deszăpezire. Actualmente nu sunt raportate drumuri blocate, dar se circulă în condiții de iarnă.

Celula de criză creată în cadrul IGSU va monitoriza în continuare situația din țară. În cazuri de urgență cetățenii sunt rugați să apeleze 112.

Citește și: Numerele de telefon la care să suni pentru a afla situația pe drumuri în timpul căderilor masive de zăpadă

video | Sturza și Gaburici au ajutat cu un Humvee al Armatei mai mulți șoferi să iasă din nămeți

foto | Autoritățile au format o celulă de criză în toată țara. Oamenii se pot încălzi în cortul mobil instalat în capitală

Articole asemănătoare

Back to top button