fbpx

foto | Autoritățile au format o celulă de criză în toată țara. Oamenii se pot încălzi în cortul mobil instalat în capitală

În această dimineață a fost convocată Comisia pentru Situații Excepționale în care s-a discutat situația din țară în urma condițiilor meteo nefavorabile. Potrivit șefului IGSU, situația este strict monitorizată, fără de a fi înregistrate trasee naționale, internaționale sau locale blocate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul a menționat că 224 de elevi din raioanele Nisporeni, Călărași și Hîncești nu au mers la școală din cauza stării tehnice a transportului care urma să ducă copii. Totodată, sunt deconectate parțial de la energie electrică 6 localități din raioanele Criuleni, Cahul și Cimișlia, iar brigăzile specializate lucrează pentru reconectarea consumatorilor. În țară funcționează echipe mixte de ofițeri IGSU, IGP și responsabili de la Administrația de Stat a Drumurilor pentru a preveni situațiile de risc.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a îndemnat responsabilii de gestionarea situației să conlucreze în cadrul Celulei de Criză formate, fiind una funcțională și eficientă. IGSU este gata să acorde tot suportul necesar pentru ca ambulanțele să poată ajunge la pacienți, în special pe porțiuni de drumuri mai dificile.

Totodată, Inspectoratul General de Carabinieri a instalat un cort mobil de asistență, la intersecţia străzilor Hânceşti şi Academiei din mun.Chișinău. Acesta are menirea de a oferi ajutor tuturor cetățenilor care au nevoie ori se află în situații de risc. Vizitatorii au posibilitatea de a servi un ceai și un terci ostășesc, iar o echipă de medici din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, la necesitate, acordă consultanță.

Articole asemănătoare

Back to top button