fbpx

video | Gest de solidaritate în SUA! Toți polițiștii unei unități de elită și-au dat demisia după ce doi colegi au fost suspendați

Toți cei 57 de polițiști care făceau parte dintr-o echipă specială pentru situații de urgență din Buffalo, statul New York, și-au dat demisia vineri, după ce doi dintre colegii lor au fost suspendați pentru că l-ar fi împins și trânit la pământ pe un protestatar în vârstă de 75 de ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Incidentul a avut loc joi și a reaprins discuțiile controversate despre folosirea excesivă a forței de către oamenii legii.

Din imaginile surprinse la fața locului se observă cum un șir de polițiști se îndreaptă către acel bărbat alb, înalt și slab, pe nume Martin Gugino. Protestatarul le spune ceva, iar doi dintre oamenii legii îl împing.

Bătrânul se dezechilibrează, cade pe spate, pe trotuar, și se lovește cu capul de caldarâm. Pare să-și fi pierdut cunoștința sau în orice caz să fie grav rănit, îi curge sânge, dar alți agenți trec nepăsători pe lângă el.

Atenție, urmează imagini ce vă pot afecta emoțional.

Membrii echipei consideră că decizia de a-i suspenda pe cei doi colegi este una nedreaptă. În semn de solidaritate și-au dat demisia, iar acum orașul a rămas fără forță de intervenție rapidă și va primi ajutor de la alte unități, scrie CNN.

Amintim că în Statele Unite au avut loc noi proteste în mai multe orașe, în urma morţii lui George Floyd, marcând a zecea zi de manifestaţii.

Pentru a fi mereu informați, vă îndemnăm să vă abonați și la canalul nostru de Telegram.

Articole asemănătoare

Back to top button