fbpx

video | Ex-președintele PPR, Vlad Țurcanu, se alătură echipei PUN. Ce funcție ar urma să ocupe în cadrul partidului?

Fostul președinte al Partidului Popular Românesc, Vlad Țurcanu, va fi propus la funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale. Liderul PUN, Octavian Ţîcu, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că în viitorul apropiat va avea loc ședința Consiliului Național Republican al formațiunii, la care va fi discutată această propunere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ne aflăm într-un moment istoric în care avem nevoie de coagularea personalităților și oamenilor politici care simt și gândesc românește și european. Acest prim pas, cu siguranță, va duce atât la consolidare, cât și la speranța pe care o vor avea cetățenii Republicii Moldova în legătură cu PUN”, a spus Ţîcu.

Partidul Unității Naționale a anunțat că se pregătește de alegerile parlamentare noi pe circumscripția din Hâncești și de prezidențialele din toamnă, iar calea pe care va merge formațiunea este cooptarea personalităților emblematice, integre, cu caracter și care au demonstrat în diferite circumstanțe merite personale incontestabile în susținerea cauzei românești și europene.

La rândul său, Vlad Țurcanu a menționat că, în preajma unui an electoral, deciziile care se impun sunt unele de principiu, nu foarte ușoare, dar extrem de importante pentru ceea ce ar urma să se întâmple în 2020. Țurcanu mai spune că a luat decizia de a se alătura echipei PUN pentru ca împreună să consolideze polul românesc, să dea o replică puternică Partidului Socialiștilor și să-i adune împreună pe toți cei care gândesc și își văd viitorul în acest teritoriu, într-o formulă modernă, europeană și românească.

Amintim că Vlad Țurcanu a anunțat, la începutul acestei săptămâni, despre faptul că pleacă de la conducerea Partidului Popular Românesc și renunță la calitatea de membru. Decizia vine ca urmare a diferențelor de viziune față de modul în care ar trebui să se consolideze polul românesc politic în Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button