fbpx

video | Doi turiști chinezi, insultați pe o stradă din Italia din cauza coronavirusului. „Scârboșilor, mergeți să tușiti acasă la voi!”

Coronavirusul se pare că este un „motiv” de a insulta și blama cetățenii din China, țara de unde a pornit epidemia. Recent, doi chinezi au fost victimele unor replici dure adresate pe o stradă din Florența, Italia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Scârboșilor, mergeți să tușiti acasă la voi! Ne infectați pe toți! Mi-e scârbă de voi!”, sunt cuvintele adresate turiștilor chinezi.

Cazul a fost pus în discuție și la o conferință de presă a premierului Giuseppe Conte, care a spus că episoadele de discriminare sunt episoade de ignoranță. Așadar, autoritățile au spus că vor stabili dacă faptele din filmuleț sunt reale și ulterior vor lua măsuri.

O asemenea atitudine față de cetățenii chinezi, însă, se pare că nu este manifestată pentru prima dată. În Canada, șefa serviciului de sănătate publică, Theresa Tam, a făcut un apel pe Twitter – cerându-le oamenilor să înceteze actele de rasism la adresa semenilor lor de descendență asiatică.

„Este de înțeles că fricile noastre sporesc în perioade ca aceasta. Totuși, trebuie să ne reamintim că în eforturile noastre colective, coeziunea este importantă. Trebuie să învățăm din experiența pe care am avut-o cu SARS, când oamenii din sud-estul Asiei au avut de-a face cu o semnificativă discriminare și cu rasism.

Rasismul, discriminarea și limbajul care stigmatizează sunt de neacceptat și foarte traumatizante. Astfel de acțiuni împart lumea în Noi vs Ei. Canada este o țară construită pe valori solide ca respectul, diversitatea și incluziunea”, a declarat Theresa Tam.

Articole asemănătoare

Back to top button